Weigeren Antillianen steekt gemeenschap

gemeente TerneuzenDe gemeente Terneuzen is ‘zeer stigmatiserend’ bezig door de Antilliaanse gemeenschap ‘niet serieus te nemen en volkomen te negeren’. Dat betoogt voorzitter Huub Mercé van de Stichting Antilliaans- Arubaans Beraad Terneuzen, na het opleggen van een toegangsverbod aan drie Antilliaanse jongens voor jeugdsoos Meetpoint in buurthuis het Schelpenhoekje.

Dat gebeurde half oktober naar aanleiding van een flinke knokpartij. De jongens waren door de beheerder herhaaldelijk aangesproken op hun gedrag, maar zonder resultaat. Er ontstond een vechtpartij en daarna zijn de jongeren buitengezet. Daar ging de knokpartij verder. Het drietal werd vervolgens voor drie maanden de toegang tot Meetpoint en de omgeving van het Schelpenhoekje ontzegd.

In een brief aan het gemeentebestuur stelt de stichting dat de personen waar het om ging, volkomen genegeerd zijn en dat ze alleen een kopie van een briefje aan de politie hebben gekregen. Zij meent dat de jongens eerst ook een schriftelijke waarschuwing hadden moeten krijgen voor er drastische maatregelen volgden.

Related Posts

Add Comment