Balkenende: harde bewoordingen over Antillianen

BalkenendeDe spanning in de Nederlandse samenleving loopt weer op. Dat komt volgens premier Balkenende doordat er ongenuanceerd en in te harde bewoordingen wordt gesproken over moslims en Antillianen – met name door de PVV van Geert Wilders. Dit zegt de premier vandaag in een vraaggesprek met de Volkskrant.

Vorig jaar nog constateerde het Sociaal en Cultureel Planbureau dat Nederland zijn goede humeur weer terug had. ‘En nu, de laatste tijd – en dat zit ’m in de toon van het debat – lijkt de zaak weer wat te verscherpen’, zegt Balkenende.

De suggestie van PVV’er Hero Brinkman om de Antillen te verkopen via marktplaats.nl noemt hij ‘respectloos en onverstandig’. ‘Je mag best scherp zijn, maar bij vrijheid van meningsuiting hoort verantwoordelijkheid.’

Related Posts

Add Comment