Regering Curaçao vertrekt niet

CuraçaoDe regering van Curaçao en de Nederlandse Antillen is niet van plan af te treden. Dat staat in een verklaring die Willemstad gisteren naar buiten bracht. De gezamenlijke oppositiepartijen hadden de regering maandag opgeroepen om op te stappen. De partijen zijn niet tevreden over de onderhandelingen over de nieuwe status van het eiland binnen het Koninkrijk meldt het ANP.

De Curaçaose bevolking koos in 2005 in een referendum voor een autonome status. Over de invulling daarvan wordt momenteel onderhandeld met Nederland. Volgens de oppositie krijgt Nederland echter zoveel te zeggen over de overheidsfinanciën en de rechtshandhaving dat er niet meer gesproken kan worden van een autonome status.

De regering moet daarom vertrekken, aldus de oppositie. Volgens de partijen dreigt de bevolking anders de straat op te gaan. In haar verklaring heeft de Curaçaose regering aangegeven de oppositie verantwoordelijk te stellen voor eventuele onlusten.

Related Posts

Add Comment