Nationale vlag en volkslied dag van Aruba

Aruba vlagVandaag (18 maart) vieren Arubanen ‘Arubadag’, de dag van vlag en volkslied. In Nederland wordt de Arubadag meestal georganiseerd op de zondag voor 18 maart. Op deze dag zijn er, behalve toespraken van o.a. de Gevolmachtigde Minister van Aruba, en diverse andere uitgenodigden, ook diverse culturele en muzikale optredens van diverse Arubaanse muziekgroepen. Tevens zijn er typische Arubaanse hapjes en drankjes te verkrijgen.

De eerste Arubadag werd georganiseerd op 6 juni 1976 in Amsterdam. Een groep Arubanen onder leiding van Mevrouw Rosinda “Dechi” Langedijk Thijssen nam het initiatief om de eerste Arubadag te organiseren. Arubanen werden middels advertenties in de Nederlandse kranten op de hoogte gebracht van dit evenement.

Op 21 maart 1982 nam een andere groep Arubanen dit evenement over in het Congresgebouw te Den Haag. Met de jaren groeide dit evenement tot het grootste Arubaans cultureel evenement dat Nederland kent met vele duizenden bezoekers. Tegenwoordig wordt de Arubadag in Nederland verzorgt door het Arubahuis te Den Haag.
(Bron: Wikipedia)

Related Posts

One Response

  1. Sheranny
    June 11, 2008

Add Comment