Begrotingen eilanden goedgekeurd

geldDe drie Antilliaanse eilanden Bonaire, St. Eustatius en Saba hebben een goedkeurde begroting voor 2008. Dat is donderdagmiddag (lokale tijd) bekendgemaakt door het College Financieel Toezicht (Cft) meldt het ANP. Dit college moet er op toezien dat de drie eilanden zich aan de financiële afspraken met Nederland houden.

Bonaire, St. Eustatius en Saba zijn vorig jaar overeengekomen, met Nederland en de Nederlandse Antillen, dat ze aan het einde van dit jaar een bijzondere gemeente van Nederland worden. Het Cft is opgericht als uitvloeisel van die afspraken. Het Cft ziet er op toe dat de drie eilanden toewerken naar deugdelijke begrotingen. Momenteel hebben de begrotingen nog overschotten, in 2010 moeten alle begrotingen sluitend zijn.

Related Posts

Add Comment