Jongeren Curaçao loven Surinaams Jeugdparlement

“Het Nationaal Jeugdparlement van Suriname is één van de beste organisaties voor de jeugd in de regio en ik vind dat er een mooi jeugdbeleid is, omdat er hier democratisch wordt gekozen. Dat vind ik heel interessant.”’ Dit zegt Gwendell Marcelina, voorzitter van het Jeugdcongres van Curaçao. Er valt van Suriname te leren meldt Waterkant.Net.

Onder meer het contact met beleidsmakers is een goed leermoment. Marcelina en Milufka Hansen vertegenwoordigen hun land op het Nationaal Jeugdcongres. “Wij moeten ook de problemen van de jongeren doorspelen aan de regering, maar onze stichting heeft in feite niets te maken met de regering. Dus wij vragen ook aandacht en geven kritiek op het beleid van de regering”, zegt Marcelina.

Op zekere punten zijn er ook overeenkomsten. Zo heeft het Nationaal Jeugdparlement ook wel eens moeite toegang te vinden tot de regering. Dit komt maar al te bekend voor. “We spreken de woorden van de jeugd uit, maar het is niet zo dat er altijd naar ons geluisterd wordt of dat er rekening met ons wordt

Related Posts

Add Comment