Curaçao boos om vertraging zelfstandigheid

BijleveldDe oppositie op Curaçao is kwaad op staatssecretaris Ank Bijleveld (Koninkrijksrelaties, CDA) omdat zij de grotere zelfstandigheid voor het eiland dit jaar nog niet haalbaar acht. Tijdens haar bezoek eergisteren werd Bijleveld uitgejouwd door demonstranten.

De staatssecretaris stuurde volgens NRC afgelopen maandag een voortgangsrapportage naar de Tweede Kamer, waaruit blijkt dat opheffing van het Antilliaanse staatsverband onhaalbaar is per eerder geplande datum van 15 december 2008. Zowel in Nederland als op de eilanden is teveel achterstand ontstaan bij de reorganisatie van de openbare financiën, rechtshandhaving en constitutionele wetgeving.  Dat betekent dat de status van aparte landen binnen het koninkrijk voor Curaçao en Sint Maarten voor een tweede keer moet worden uitgesteld.

Related Posts

Add Comment