Parlementsgebouw Aruba bezet

Ongeveer zeshonderd ambtenaren houden sinds woensdag de Arubaanse Staten bezet. Ze willen in het parlementsgebouw blijven tot de regering de onderhandelingen met de bonden hervat over een loonsverhoging van 5,7 procent.  De Arubaanse ambtenaren staken al bijna een maand om hun looneisen kracht bij te zetten.

Er zijn acties geweest bij de politie, de brandweer, het onderwijs, de luchtverkeersleiders en de douane. Op meerdere ministeries en ook bij (semi)overheidsinstanties worden stiptheidsacties gehouden. Onderhandelingen met de regering, in het bijzonder met minister Swaen van Financiën, zijn op niets uitgedraaid. De bonden vragen al weken om heropening van de dialoog.

Woensdag werd in Oranjestad de zoveelste demonstratie gehouden. Een sympathiserende bewaker maakte de deur van het Statengebouw open en de hele optocht trok met veel muziek en gejuich naar binnen. Eenmaal op het pluche zongen de actievoerders het Arubaanse volkslied.

Related Posts

Add Comment