Burgemeester Madurodam: banden Curaçao versterken

Madurodam heeft een nieuwe burgemeester. De 17-jarige Tahita Ringers werd vorige week, dinsdag 8 april 2008 in de Raadzaal van het Stadhuis van Den Haag samen met de leden van het Jeugd Gemeenteraad van Madurodam geïnstalleerd door de wethouder, tevens loco-burgemeester van Den Haag, de heer Sander Dekker.

Tahita Ringers heeft net als het miniatuurstad Madurodam een link met de Nederlandse Antillen. Haar moeder is daar geboren en getogen. “Ik ben daarom half Curaçaos”, zo verklaarde zij onlangs nog trots in de Nederlandse media.

In haar installatietoespraak gaf ze dat nog eens aan door te kennen te geven dat zij graag gedurende haar burgemeestersjaar de banden tussen Madurodam en Curaçao te willen versterken.

Bij de installatie in het Stadhuis was een groot publiek aanwezig. Onder hen de directie en bestuur van Madurodam, vele trotse familieleden en vrienden van de nieuwe en scheidende Jeugd Gemeenteraad alsmede de Gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen. Ook de ouders van Tahita waren aanwezig. “Wij zijn bijzonder trots op Tahita. Zij heeft er heel veel zin in en is bijzonder gemotiveerd”, aldus moeder Eve Ringers-Garmers.

In haar afscheidstoespraak verklaarde de scheidende burgemeester, Alexandra Tan veel vertrouwen te hebben in Tahita Ringers. “Zij bezit de eigenschappen voor een goede burgemeestersschap”, aldus Tan in haar afscheidstoespraak.

De Gevolmachtigde Minister gaf na afloop van de installatie van de Jeugd Gemeenteraad de nieuwe burgemeester een aandenken in de vorm van een schrijfmap met daarop het logo van de Nederlandse Antillen.
 

Related Posts

Add Comment