Geen reden tot sluiten vliegveld van Bonaire

Woensdag 16 april hebben leden van de Tweede Kamer-commissie NAAZ (Nederlands Antilliaans en Arubaanse Zaken) en de commissie Verkeer en Waterstaat in de Kappeyne van de Coppellozaal van de Tweede Kamer gesproken over de luchthaven van Bonaire. Het Algemeen Overleg (AO) was met de leden van de vaste commissie voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken en de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat. Om vragen te beantwoorden waren aanwezig de staatssecretaris van BZK, mw. Ank Bijleveld en de minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings.

De vergadering duurde van 15.45 tot 18:00 uur. Op de agenda stond als enige onderwerp: “De veiligheid van het vliegveld Flamingo op Bonaire”. Minister Eurlings stelde met nadruk tijdens het overleg dat, ofschoon er reden is tot enige zorg over het onderhoud van de baan, zowel hij als de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen die op Bonaire vliegen geen reden zien om de luchthaven van Bonaire te sluiten.

Related Posts

Add Comment