Antillen: regels tegen beledigende politici

De Antilliaanse Staten willen dat er omgangsregels komen voor vergadering van parlementariërs uit Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Op die manier kan worden ingegrepen als politici beledigende uitlatingen doen. Dat heeft Pedro Atacho, voorzitter van de Antilliaanse Staten, maandag op Curaçao gezegd schrijft De Telegraaf.

Atacho wil regels om op te kunnen treden tegen dergelijke beledigende uitlatingen en om zo te voorkomen dat weer een Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK) wordt afgelast. Deze bijeenkomst begin dit jaar op Curaçao ging niet door omdat de Antillen weigerden PVV-Kamerlid Hero Brinkman toegang te verlenen tot de Antilliaanse Staten. Brinkman had bij herhaling de Antillen en Aruba omschreven als „een corrupte boevenbende”.

„Voorheen hadden we geen vergaderregels, omdat we spraken op basis van wederzijds respect”, stelt hij in de krant. „Maar nu er iemand is die ons wil beledigen in ons eigen huis moeten we kunnen optreden.”

Related Posts

Add Comment