Nederlandse Antillen & Aruba centraal bij Kinderfestival

Wereld KinderfestivalNiet piraten, maar jonge top talenten uit de Cariben komen dit keer Nederland veroveren. Van 10 t/m 24 juni 2008 staan twee jeugdgroepen uit de Nederlandse Antillen & Aruba op het podium van het Wereld Kinderfestival. De organisatie is erin geslaagd twee toppers naar Nederland te halen: Cirque de Curaçao met zijn spectaculaire acrobaten en Tio Musica met zijn swingende muzikanten en dansers. Zij vormen de hoofdact van het festival dit jaar. De jonge artiesten van het Wereld Kinderfestival toeren door heel Nederland en zijn ook te zien in Antwerpen.

Het Wereld Kinderfestival is een rondreizend cultureel zomerevenement vóór kinderen, dóór kinderen.
Voor het 21ste jaar zet het Wereld Kinderfestival jonge, talentvolle kinderen in de spotlights. Na een lange lijst van landen waaronder Indonesië, Marokko, Zuid-Afrika, Brazilië, Suriname, Turkije en India is het nu de beurt aan de kleurrijke Nederlandse Antillen & Aruba. De eilanden beschikken over een grote culturele diversiteit, reden voor de festivalorganisatie ze dit jaar centraal te stellen tijdens het festival.

Kids van de Cariben
Ze maken er een waar feest van, de twee jeugdgroepen uit de Nederlandse Antillen & Aruba die de hoofdact vormen van het Wereld Kinderfestival. Speciaal voor het festival zijn deze unieke groepen vol zang, dans, muziek en circus ontwikkeld. Zij komen voor het Wereld Kinderfestival naar Nederland en zijn alleen dán op de Nederlandse podia te zien! De organisatie is er trots op te mogen presenteren:

Cirque de Curaçao is een mix van kleurrijke acrobatiek, Antilliaanse ritmes en streetdance. En dit alles zwierend in de lucht, hoog op stelten of spuwend van het vuur!!
Tio Musica laat een carrousel van Caribische muziek en dans de revue passeren. De muzikanten spelen op steelpannen, trompetten en drums. Het wordt al snel een echt swingend Caribisch carnaval!

En er is meer…
Het Wereld Kinderfestival stelt haar podium open voor talentvolle jonge artiesten die helemaal niet van ver komen. In elke stad waar het festival speelt zijn lokale en/of nationale helden te zien. En dan is er nog de wereldmarkt waar kinderen muziek kunnen maken, spelletjes spelen of knutselen. Er valt genoeg te beleven!

Alvast kennismaken met de kinderen?
Kijk naar de film ‘Reporters uit de West’ en maak kennis met de kinderen uit de Antillen, hun passies en leefomgeving. De film is te downloaden bij Teleblik en makkelijk te vinden via www.wereldkinderfestival.nl, klik door naar film.

Planet jr. Productions
Het is van groot belang, vindt Planet jr. Productions, dat kinderen de kans krijgen hun kunsten te tonen en hun talent te ontwikkelen. Tijdens het festival komen Nederlandse kinderen in aanraking met een verscheidenheid aan culturen, levensstijlen en achtergronden van ver weg én dichtbij.

Kijk op www.wereldkinderfestival.nl voor meer informatie.

Related Posts

Add Comment