Oud-pg toch niet naar Aruba

Oud-pg Dato Steenhuis gaat toch niet naar Aruba om zijn oude Nederlandse functie als procureur-generaal (pg) weer op te pakken. Zijn pensioenregeling beperkt hem in bepaalde bijverdiensten, heeft de Vertegenwoordiger van Nederland in Aruba, Laurens Knegt, gezegd. 

De 64-jarige oud-pg kwam in 2006 in Nederland even in het nieuws omdat hij zijn chauffeur ertoe zou hebben aangezet harder te rijden en in te halen via vluchtstroken. In 1998 werd hij beschuldigd van belangenverstrengeling, waarvoor hij een berisping kreeg.

De Arubaanse minister van Justitie, Rudy Croes, was vanwege het oprakelen van deze geschiedenis niet meer zo positief over de komst van Steenhuis, meldde hij aan De Telegraaf. Aruba en Nederland zoeken nu naarstig naar alternatieven, omdat de huidige waarnemend pg (Nico Jörg) binnenkort opstapt.

Related Posts

Add Comment