Toename geweld door Antillianen

Geweld en overlast door Antillianen is het afgelopen jaar gestegen vergeleken met 2006, met respectievelijk 8 procent en 11 procent. Dat schrijft Het Algemeen Dagblad. De gemeente schrijft dit toe aan haar zero tolerance-beleid en het veelvuldig bekeuren van deze groep Rotterdammers. Drugsoverlast daalde wel met 32 procent. In 2006 daalden de cijfers nog op alledrie de punten.

De zwaardere vormen van geweld (straatroof, bezit vuurwapens, zware mishandeling en verkrachting) daalde vorig jaar wel, terwijl de lichtere vormen (belediging, bezit mes, kleine vechtpartijen) steeg. Dat de criminaliteit niet verder daalt, wijt de gemeente aan de instroom van jonge Antillianen en een groep die een tijd lang uit zicht waren door verblijf elders.

Related Posts

Add Comment