Nederlands-Antilliaanse film wint prijzen in VS

De Nederlands-Antilliaanse speelfilm ‘Panman, rhythm of the palms’ heeft een prijs in de wacht gesleept in Los Angeles. De film over de opkomst en teloorgang van steelpanspeler Harry Daniel werd op het Hollywood Black Film Festival verkozen tot beste lange speelfilm. Dat meldt Nieuws.nl.

“Panman is meer dan alleen een film”, vertelt regisseur Sander Burger, die de prijzen uit kostenoverwegingen niet persoonlijk in ontvangst kon nemen. “Het is de eerste film die ooit op Sint-Maarten gemaakt is. Hij is lokaal geproduceerd met lokale acteurs, maar met een grotendeels Nederlandse crew en geld.” Een aantal castleden reisde af naar Amerika om de awards te ontvangen.

Vanaf september is ‘Panman, rhythm of the palms’ in de Nederlandse bioscopen te zien. In het Caribisch gebied draait de film al sinds november.

Related Posts

Add Comment