Brinkman komt met ‘corruptienota’

De omvang van corruptie, vriendjespolitiek en zelfverrijking op de Nederlandse Antillen is veel groter dan tot nu toe werd verondersteld. Dat stelt PVV-Kamerlid Hero Brinkman in een omvangrijke corruptienota genaamd ‘De Antillen… Maffia binnen het Koninkrijk?’, waarbij ruim honderd Antilliaanse politici, ambtenaren en gezagsdragers op een ‘zwarte lijst’ zijn gezet.

Brinkman geeft een schokkend overzicht van politieagenten die betrokken zijn bij overvallen of drugstransporten, ambtenaren die op plezierreisjes gaan en de aanschaf van drank, luiers en keukenapparatuur declareren en een toenmalig minister van Justitie die illegale prostituees het land inlaat en een bordeelhouder toestaat kerstcadeautjes uit te delen in de gevangenis.

De PVV-politicus presenteerde zijn bevindingen gisteren in de nota schrijft De Telegraaf. Volgens oud-rechercheur Brinkman is de nota, waarvoor hij zich vooral op openbare bronnen heeft gebaseerd, het bewijs dat er echt sprake is van een boevennest op de Antillen.

Related Posts

Add Comment