Kabinet kiest gezaghebbers Saba en Bonaire

Het kabinet heeft afgelopen vrijdag twee kandidaten als gezaghebber voor de eilanden Bonaire en Saba aan de Koningin voorgedragen voor benoeming. Ook stemde de ministerraad in met de benoeming van een tijdelijk procureur-generaal voor Aruba.

Voor Bonaire is G. Thodé voorgedragen als gezaghebber. Hij is als wetenschappelijk hoofdmedewerker verbonden aan de Universiteit van Aruba. Saba krijgt de komende zes jaar J. Johnson als gezaghebber. Johnson is directeur van de middelbare school Saba.

Een gezaghebber op de eilanden is te vergelijken met een burgemeester van een grotere gemeente in Nederland. Hij is hoofd van de eilandelijke politie en oefent namens het koninkrijk toezicht uit op de hogere rechtsgebieden op het eiland.

De ministerraad benoemde ook een tijdelijke procureur-generaal voor Aruba. Het gaat om mr. R. F. Pietersz. Hij krijgt de functie die oorspronkelijk was toebedacht aan de Nederlandse procureur-generaal mr. D. Steenhuis, die na zijn pensionering weer zijn oude functie wilde opnemen. Steenhuis stond op het punt naar Aruba te verhuizen, maar kwam in problemen met zijn pensioenregeling en moest van de baan afzien.

Related Posts

Add Comment