Studenten debatteren bij de Wereldomroep

Blijf je na je studie in Nederland of ga je terug naar je geboorteland? Die vraag staat centraal in het radiodebat dat Radio Nederland Wereldomroep op 5 juli organiseert. Is blijven laf en makkelijk? Of biedt je geboorteland niet genoeg om je leven in Nederland er voor op te geven? Surinamers, Antillianen en Arubanen discussiëren met elkaar over deze keuze.

Een verslag van het debat wordt op 7 juli uitgezonden door de Caribische redactie van de Wereldomroep. Het volledige debat is vanaf 10 juli te beluisteren via www.caribiana.nl en via partnerstations van de Wereldomroep in Suriname en op de Antillen en Aruba.

Met elkaar in debat gaan studenten en afgestudeerden. Accepteren huidige studenten na hun studie een goedbetaalde baan in Nederland? Of nemen ze het vliegtuig en helpen ze hun land vooruit? De arbeidsmarkt in Suriname en op de eilanden staat te springen om hooggeschoold personeel. Wat zijn de ervaringen van afgestudeerden die in Nederland bleven? En van remigranten die wel de stap hebben gezet en zijn teruggegaan?

Doel van het debat is om scholieren en toekomstige studenten te informeren over wat studeren in Nederland teweeg brengt en voor welke keuzes je gesteld wordt. De Wereldomroep wil met dit radiodebat een brug slaan tussen de Surinaamse, Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap in het Caribisch gebied en de gemeenschap in Nederland.

Bijwonen
Studenten en andere geïnteresseerden kunnen het debat gratis bijwonen. Het debat vindt op 5 juli plaats in Sporthal Woudenstein aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daar wordt tegelijkertijd ook een basketbaltoernooi georganiseerd door de Antilliaanse en Arubaanse Studentenvereniging Passaat. Alle geïnteresseerden zijn welkom. Kijk voor meer informatie en tijden op www.caribiana.nl.

Related Posts

Add Comment