Verslaafden straf uitzitten op Antillen

Verslaafde Antillianen die in Nederland een misdrijf plegen, zouden het grootste deel van hun straf moeten uitzitten in detentiecentra op de Nederlandse Antillen. Dat signaal heeft de gemeente Dordrecht recent gegeven aan minister Vogelaar, zei wethouder H. Spigt gisteren op een bijeenkomst in theatercafé Sybold over het Antillianenprogramma van de stad.

Volgens het Algemeen Dagblad heeft Dordrecht die visie al eerder gelanceerd bij oud-minister Verdonk en minister Pechtold. Dat gebeurde in het kader van overleg met de Antillianengemeenten van Nederland. ,,Verslaafde Antillianen zouden hun hele straf dáár moeten uitzitten. Daar zou je echt over moeten nadenken met justitie,’’ aldus de wethouder. Nederland betaalt in dat geval de kosten. ,,Justitie moet wel de zekerheid hebben dat mensen geen misbruik maken van de gelegenheid.’’

Related Posts

Add Comment