Documentaire over Stichting Monumentenzorg Curaçao

Op vrijdag 11 juli is de herhaling van een documentaire te zien over de achterstandswijk Scharloo (in Willemstad), het werk dat Stichting Monumentenzorg Curaçao hier wil gaan verrichten en de spanningen die de toekomstige veranderingen bij de bewoners oproepen.

Modeontwerper Junius Isenia laat vol trots zijn buurt zien: ‘Beter kun je niet krijgen op het eiland!’ Hij weet wel dat er iets moet verbeteren, maar is bang dat de huidige bewoners zullen worden weggejaagd. Voor hem is zelfs de slonzige junk een modevoorbeeld in het armoedige, met golfplaten daken bezaaide buurtje. Stichting Monumentenzorg Curaçao heeft zich onlangs met haar kantoor in Scharloo gevestigd en managing director

George Schmit bekijkt dezelfde buurt met heel andere ogen. Hij ziet een arme, verwaarloosde wijk waar veel junks en illegalen wonen, maar waar ook veel kleine en grote monumenten staan. Dat is de reden om de buurt te willen ontwikkelen. Zo wil Monumentenzorg van het bordeel op de hoek een muntenmuseum maken en van het krottige woonwijkje een toeristische trekpleister. Herhaling van 5-11-2006.

NPS   vrijdag 11 juli  16:05 – 17:00 Nederland 2

Related Posts

Add Comment