Antilliaanse politici willen verhoging minimumloon

De Antilliaanse Staten heeft deze week een wetswijziging aangenomen waarin het minimumloon met vijftien procent wordt verhoogd. Het parlement vraagt de Antilliaanse regering de wet door te sturen naar de gouverneur zodat deze hem kan bekrachtigen. De Antilliaanse minister van Economische Zaken Elvis Tjin-A-Sjoe heeft eerder aangegeven de minimumlonen te willen verhogen als tegemoetkoning voor de werelwijde prijsstijgingen. Maar Tjin-A-Sjoe wil niet verder gaan dan acht procent.

Hij baseert zich hiermee op een advies van de Bank van de Nederlandse Antillen, die waarschuwt voor een loon-prijsspiraal als de verhoging te hoog is. Het is nog onbekend wat hij met de wetswijziging van de Staten gaat doen.

Volgens de Staten is een verhoging van de minimumlonen ’het minimale’ wat kan worden gedaan voor de arme bevolking van de eilanden. Ook de Antillen hebben de laatste maanden te kampen gehad met een forse verhoging van de benzine, en ook veel levensmiddelen zijn aanzienlijk in prijs verhoogd. Het huidige minimumloon bedraagt voor een maand omgerekend bijna vierhonderd euro.

Related Posts

Add Comment