Schiedam pakt overlast oudere Antillianen aan

De gemeente en politie slaan hun handen ineen in de aanpak tegen overlast van een groep ‘oudere’ hang-Antillianen. De mannen zorgen geruime tijd voor overlast aan de Mgr. Nolenslaan in de wijk Nieuwland schrijft het Algemeen Dagblad. ,,Het is al een tijdje onrustig,” zegt wijkteamchef Gert van der Heiden. Buurtbewoners voelen zich onveilig, klagen over herrie veroorzaakt door de groep die dagelijks in de buurt van de supermarkt staat. De mannen drinken alcohol op straat, fluiten vrouwen na of maken opmerkingen, licht Van der Heiden toe.

Om het probleem aan te pakken is de hulp ingeschakeld van verslavingsinstelling Bouman GGZ, opbouwwerk, het CWI en de Antilliaanse stichting Epah. Een keer per week is er nu een inloopavond aan het Dreesplein met een maaltijd om met de mensen in contact te komen en ze uit de anonimiteit te halen.

Related Posts

Add Comment