Antillen in beroep tegen vonnis lesbo-paar

De Antilliaanse regering gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter dat een ziektekostenverzekeraar een lesbisch echtpaar moet accepteren. De rechter in Willemstad oordeelde maandag dat in Nederland getrouwde homoparen op Aruba en de Nederlandse Antillen dezelfde rechten hebben als in Nederland.

Volgens Radio Nederland Wereldomroep noemt de Antilliaanse minister Omayra Leeflang van Volksgezondheid het een principiële zaak. Volgens haar mag de Nederlandse opvatting over het huwelijk niet zomaar het Antilliaans Burgerlijk wetboek opzij zetten. Daarin wordt het homohuwelijk niet erkend. De minister wil weten in hoeverre de landen van het Koninkrijk hun eigen zaken kunnen regelen. Straks moeten de Antillen misschien ook de Nederlandse wet volgen in kwesties als abortus en euthanasie, aldus Leeflang.

Related Posts

Add Comment