Droom komt uit voor honkballer Martis

Met de oproep voor de olympische selectie kwam een droom uit voor de in Curaçao geboren honkballer Shairon Martis. De talentvolle pitcher kan niet wachten tot hij straks in Peking op de heuvel mag staan, schrijft De Telegraaf. “Het is zo geweldig dat ik dit mag meemaken. Hier heb ik altijd van gedroomd”, zei Martis dinsdag in het hotel van de Nederlandse ploeg in het Zuid-Koreaanse Chuncheon.

Volgens de krant beseft Martis dat dit misschien wel zijn enige kans op deelname aan de Spelen is. Het honkbal verdwijnt na dit toernooi immers (voorlopig) van het olympische programma.

Martis behoort binnen Oranje tot een select gezelschap van spelers van de Nederlandse Antillen. De sport is populair daar. “We hebben het honkbal als kleine jongens op straat geleerd en geven het nu weer door. Maar ik voel me wel deel van de Nederlandse ploeg. Ik ben trots dat ik er voor mag spelen.”

Related Posts

Add Comment