Miljoenenbedrag voor autonomie St. Maarten

Nederland stelt in totaal zo’n veertien miljoen euro beschikbaar om de situatie op het Antilliaanse eiland Sint Maarten te verbeteren. Het miljoenenbedrag moet het eiland helpen in zijn poging autonoom te worden schrijft Elsevier. Elf miljoen is bestemd voor de verbetering van de financieel-economische situatie op het eiland. De rest van het bedrag is ter beschikking gesteld voor het versterken van het ambtelijke apparaat van Sint Maarten.

Hiertoe is donderdag op Sint Maarten, dat ook al onder financieel toezicht staat, een akkoord ondertekend tussen de gedeputeerde van het eiland Sarah Wescot-Williams en de vertegenwoordiger van Nederland in de Nederlandse Antillen, Rob Vermaas.

Sint Maarten is bezig om, net als Curaçao, een autonoom land binnen het Koninkrijk te worden. Dat traject moet binnen enkele jaren worden afgerond. De miljoenen moeten bijdragen aan een soepelere overgang naar de nieuwe staatskundige rol.

Related Posts

Add Comment