Deurwaarder jaagt op Antillianen met studieschuld

Zo’n tweeduizend Antillianen en Arubanen die in Nederland hebben gestudeerd, hebben de deurwaarder achter zich aan. Ze hebben één of meer termijnen van hun studielening niet terugbetaald. Dat heeft minister van Onderwijs Ronald Plasterk (PvdA) vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven, meldt Nieuws.NL.

De Arubaanse Volkspartij trok onlangs bij Plasterk aan de bel over mensen die in Nederland hebben gestudeerd en vervolgens zijn teruggekeerd naar Aruba of de Antillen. Daar liggen de lonen veel lager, waardoor zij moeite hebben hun studieschuld terug te betalen. Er zijn 5840 mensen op Aruba en de Antillen met een studieschuld. Gemiddeld bedraagt die ruim vijftienduizend euro.

Posted on Sunday, August 17th, 2008 and is filed under Carrière. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply