Ruim 50.000 toeschouwers bij T-Parade

In Tilburg is zondagmiddag de T-Parade gehouden. De Tilburgse variant op het zomercarnaval trok rond de 50.000 bezoekers. Inclusief het daarop volgende zomeravondfeest wordt het aantal bezoekers op 75.000 geschat. De T-Parade werd ook bijgewoond door de gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen Paul Comencia en zijn vrouw.

Voor Tilburg is de T-Parade dé manier om de verschillende culturen in de stad met elkaar verbinden. Meer dan vijftig carnavaleske groepen met zo’n 1150 deelnemers liepen mee in de tweede editie van de T-Parade. De praalwagens en loopgroepen trokken door de drukke straten en pleinen naar de Concertzaal aan de Schouwburgring, waar minister Ella Vogelaar van Integratie de prijzen voor de beste deelnemers uitreikte. Zij steunt het idee van feesten om verschillende mensen bij elkaar te brengen. “We kunnen nog heel wat leren van elkaars cultuur.”

De T-Parade onderscheidt zich van andere evenementen door de samenwerking van verschillende culturen in tegenstelling tot afzonderlijke presentaties. De deelnemers tonen tijdens de parade de kracht van hun eigen cultuur, aldus de organisatie. Het evenement kreeg dit jaar subsidie van de gemeente. Het lijkt erop dat het verbroederingsfeest een vaste plek zal krijgen in Tilburg.

De eerste prijs voor de praalwagens kreeg de wagen Metamorfose van de stichting Ster Wijst De Weg, een gemengde groep met voornamelijk Antillianen. Eerste prijswinnaar bij de loopgroepen was de Chinese Vrouwenvereniging Tilburg.

Related Posts

Add Comment