Boekpresentatie ‘Zoutrif’ van Miriam Sluis

Op 19 september aanstaande vindt de boekpresentatie van Zoutrif, door NRC-/NOS-correspondent Miriam Sluis plaats. Het boek wordt gepresenteerd met een paneldiscussie in NiNsee in samenwerking met de Vereniging Antilliaans Netwerk (VAN) en markeert daarmee de eerste Curaçaose slavenopstand op de plantage Rif Sint Marie, op 15 september 1716.

Half september verschijnt het boek bij KIT Publishers. Miriam Sluis beschrijft in intense literaire non-fictie de geschiedenis van plantage Rif St Marie. en gaat op zoek naar de achtergronden van de Curacaose mentaliteit, die nog immer beïnvloed lijkt door het (slavernij)verleden. Dit lijkt ook te gelden voor de positie van Curacao in de huidige staatkundige onderhandelingen.

Datum vrijdag 19 september 2008
Programma
18.00 ontvangst
18.30-18.45 Inleiding Miriam Sluis
18.45-20.00 Paneldiscussie met onder andere een afstammeling van de voormalige bewoners van de plantage, en voor- en tegenstanders van de idee dat het (slavernij)verleden nog invloed heeft.
Vrije toegang, borrel na afloop
Lokatie MuiderKerk, Amsterdam
Adres Linnaeusstraat 37 in Amsterdam(nabij het Ninsee en Tropenmuseum)

Related Posts

Add Comment