Tribunaal buigt zich over medaille Martina

Het Antilliaans Olympisch comité wil dat het zilver teruggaat naar hun held, de Antilliaanse sprinter Churandy Martina. Zijn deelname aan de Olympische spelen was een van de dieptepunten voor de Antilliaanse sportfans. Martina waande zich namelijk precies een uur tweede na een geweldige sprint onder de twintig seconden. Het was de eerste Olympische medaille voor de Antillen in twintig jaar en pas de vierde medaille ooit.

Na deze prestatie van formaat kwam een uur na de race het zure nieuws dat Martina gediskwalificeerd was omdat hij in zijn sprint buiten zijn eigen baanlijn had gestapt. Het zilver ging daarom naar de Amerikaan Shawn Crawford. Het Olympisch comité van de Antillen (NAOC) diende onmiddellijk een protest in, maar het protest werd niet geaccepteerd. Deze week tekende het NAOC daarom bij het internationale sporttribunaal CAS een officieel beroep in tegen de diskwalificatie, meldt Dag.nl.

Het CAS moet zich nu buigen over de vraag of de diskwalificatie terecht was, of dat het zilver alsnog teruggegeven moet worden aan Martina. Directeur Remco Tevreden van het NAOC heeft goede hoop op een positieve uitkomst: “We zijn ervan overtuigd dat het recht zal zegevieren.”

Related Posts

Add Comment