Schadeclaim van Insel Air voor luchthaven

Luchtvaartmaatschappij Insel Air heeft bij de luchthaven van Curaçao een claim ingediend wegens schade aan vliegtuigen, veroorzaakt door zogeheten FOD’s (Foreign Object Damage). Tot twee keer toe raakte een toestel van Insel Air beschadigd nadat losse voorwerpen op het platform een vliegtuigmotor zijn ingezogen meldt Luchtvaartnieuws.nl. Ook is een turboproptoestel van de regionale carrier met het neuswiel in een put gezakt.

Een deel van het platform van Curaçao Airport blijkt in slechte staat te verkeren. Op sommige plekken is het beton verrot en ligt het betonijzer bloot. CAP heeft intussen actie ondernomen. Zo wordt een deel van de taxibaan onder handen genomen en wordt er geveegd om stukjes afgebrokkeld beton te verwijderen.

Related Posts

Add Comment