Criminele Antilliaan is onstuitbaar

De criminaliteit onder Antillianen in de Rijnmond is hardnekkig en moeilijk terug te dringen. Ondanks de inzet van een speciaal rechercheteam van de politie dat in drie jaar honderden Antilliaanse gewelddadige criminelen oppakte, blijft hun aandeel in de criminaliteitscijfers groot, meldt Het Algemeen Dagblad.

Veel Antilliaanse misdadigers blijken niet te worden afgeschrikt door celstraffen en vallen na veroordelingen terug in de criminaliteit. Er komen bovendien nieuwe jonge daders bij. Taakstraffen doen hen weinig. Dat zegt de politie in een vraaggesprek met de krant, over het speciale Antillianenteam Pagang van het korps Rotterdam-Rijnmond.

Volgens de politie, die benadrukt dat het grootste deel van de Antilliaanse gemeenschap zich wél goed gedraagt, bewapenen Antilliaanse criminelen zich ook steeds zwaarder.

Related Posts

Add Comment