Geen regeling zorgkosten pensionado’s Antillen

De verplichte ziektekostenregeling voor Nederlandse gepensioneerden op de Nederlandse Antillen is van de baan. De Rijksministerraad heeft vrijdag besloten hiervan af te zien omdat de Antilliaanse regering zich niet langer kan vinden in het verplichte karakter van de regeling, meldt Radio Nederland Wereldomroep.

Groepen gepensioneerden die zelf al hun ziektekosten hadden verzekerd, kwamen in het geweer tegen de verplichte verzekering. Daarvoor zouden ze een bijdrage aan Nederland zijn verschuldigd.

De Antilliaanse regering gaat nu bekijken of gepensioneerde Nederlanders vrijwillig kunnen meedoen aan de Antilliaanse ziektekostenverzekering. Na de staatkundige hervormingen die op stapel staan, gaan de Nederlandse pensionado’s op Bonaire, St. Eustatius en Saba vallen onder de verplichte zorgverzekering die voor deze eilanden gaat gelden.

Related Posts

Add Comment