Tropische storm over Benedenwinden

De tropische storm Omar heeft de Benedenwindse eilanden bereikt. De meeste scholen zijn gesloten en bedrijven en winkels hebben de deuren dichtgedaan voor het wassende water. Op Curaçao is de stroomvoorziening deels uitgevallen.

In Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire, heeft Omar voor veel schade gezorgd. Tenminste een hotel heeft alle gasten geëvacueerd vanwege overstromingen. De op de pier gelegen bar Karel’s Beach is volledig weggeslagen.

Op Aruba rijden bestuurders veelal stapvoets over de wegen. Bomen en cactussen zijn omgewaaid. Ook modder zorgt voor overlast. De brandweer heeft enkele straten uit voorzorg afgesloten.

Verwacht wordt dat de storm Omar in de komende 48 uur in kracht zal toenemen, mogelijk pas nadat hij de Benedenwindse Eilanden is gepasseerd.

Related Posts

Add Comment