Kamer boos op Brinkman na beschuldiging

Kamerlid Hero Brinkman (PVV) heeft zich gisteren de woede op de hals gehaald van de Tweede Kamer door bewindslieden te beschuldigen van fraude. rinkman suggereerde dat meerdere bewindslieden met voorkennis hebben gehandeld in onroerend goed op Bonaire. Zij zouden huizen hebben gekocht in de wetenschap dat Bonaire een bijzondere gemeente van Nederland wordt. Daardoor zou de waarde van vastgoed op het eiland fors kunnen toenemen.

Minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) bezit een tweede huis op Bonaire. Zijn aankoop heeft echter niets te maken met speculatie. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag laten weten.

Eurlings heeft in oktober vorig jaar samen met familie het huis op Bonaire gekocht. Op dat moment was het besluit dat het eiland een soort gemeente van Nederland wordt, breed bekend. Dat besluit is genomen in voorgaande kabinetten waar Eurlings geen deel van uitmaakte, aldus de voorlichtingsdienst van premier Jan Peter Balkenende.

Related Posts

Add Comment