Curaçao bang voor Dengue epidemie

De Curaçaose gedeputeerde van Volksgezondheid Humphrey Davelaar heeft de bevolking van het eiland met aandrang gemaand voorzorgen te nemen tegen de verspreiding van dengue. Er is op dit moment sprake van een enstige uitbraak van deze ziekte die ook knokkelkoorts wordt genoemd en verspreid wordt door de tijgermug.

Als er op korte termijn nog meer gevallen worden gesignaleerd is er sprake van een epidemie schrijft De Volkskrant. Op Curaçao is de variant actief die eerder op St. Maarten twee slachtoffers zou hebben gemaakt en een andere variant waarvan men tot voor kort dacht dat die enkel in Azië voorkwam. Er zijn in oktober 38 gevallen van dengue geteld en er ligt één persoon in het ziekenhuis met ernstige klachten.

Related Posts

2 Comments

  1. CvA
    January 4, 2011
  2. Nancy
    January 17, 2011

Add Comment