Nederland negeert racisme veroordeling

De parlementen van de Nederlandse Antillen en Aruba willen dat Nederland een reactie geeft op een Europees rapport waarin het beleid van Nederland tegen Antillianen en Arubanen als racistisch wordt beschouwd. De voorzitter van de Antilliaanse Staten Pedro Atacho verklaarde dat maandag op Curaçao meldt het Reformatorisch Dagblad.

Het rapport is enkele maanden geleden uitgebracht door de Europese Commissie tegen Intolerantie en Racisme (ECRI). De verwijsindex die de Nederlandse regering wil instellen om overlast bezorgende Antilliaanse en Arubaanse jongeren uit Nederland te kunnen verwijderen, wordt volgens delegaties van de twee parlementen door het ECRI als ’racistisch, discriminerend en stigmatiserend’ veroordeeld schrijft de krant.

Related Posts

Add Comment