Geen databank Antilliaanse probleemjongeren

Onder druk van de Antillen voert Integratieminister Ella Vogelaar toch geen aparte databank voor Antilliaanse en Arubaanse probleemjongeren in. Dat heeft zij maandag tijdens een bezoek aan Curaçao bekend gemaakt, meldt het ANP. Aruba en de Nederlandse Antillen namen vorige maand samen een resolutie aan waarin ze protesteren tegen de Nederlandse Verwijsindex Antillianen en Arubanen (VIA)

Bij nader inzien vindt Vogelaar dat voor alle probleemjongeren in Nederland een verwijzing naar hun afkomst moet worden opgenomen in de dossiers van hulpverleners voor zover dat relevant is. Van deze registratie komt echter geen verplichting. Wel zullen hulpverleners worden gestimuleerd om in hun eigen dossiers een aantekening te maken van de herkomst van jongeren.

Related Posts

Add Comment