R’dam wil wel databank Antillianen en Arubanen

Rotterdam wil vasthouden aan een speciale databank voor Antillianen en Arubanen die in aanraking zijn geweest met de politie. Minister Vogelaar (Integratie) maakte deze week op Curaçao bekend af te zien van de Verwijsindex Antillianen. Antillianengemeenten zoals Rotterdam zijn boos over dit plan van Vogelaar.

Rotterdam, die de index net als twintig andere gemeenten al gebruikt, beschouwt de databank als een belangrijk middel in de strijd tegen Antilliaanse probleemjongeren. ,,We hebben het dan over zaken als schooluitval en criminaliteit,” legt een gemeentewoordvoerder uit.

Ook andere zogenoemde Antillianengemeenten zijn het faliekant oneens met het besluit van minister voor Integratie Ella Vogelaar (PvdA) om Antillianen niet apart te vermelden in de Verwijsindex Risicojongeren.

Related Posts

Add Comment