Werd verwijsindex Vogelaar fataal?

Deze week blies Ella Vogelaar, minister van Wonen, Wijken en Integratie, tijdens een bezoek aan de Antillen een plan af om Antilliaanse jongeren via een centraal register te volgen. Het kabinet was voor, de Tweede Kamer was voor, haar eigen partij was voor, maar de Antillen niet. Weer werd haar slappe knieën verweten.

Dit keer voor het laatst, want de partijleiding van de PvdA zegde gisteravond het vertrouwen in minister Ella Vogelaar op. Binnen de top van de PvdA bestond hevige kritiek omdat ze afzag van het besluit om Antilliaanse probleemjongeren apart te registreren in een zogenaamde verwijsindex. Blijkbaar was dit de druppel die de emmer deed overlopen.

De Antilliaanse premier Emily de Jongh-Elhage betreurt het aftreden van minister Ella Vogelaar. Dat zegt ze in het Antilliaans Dagblad, schrijft Nieuws.nl.

Related Posts

Add Comment