Ode aan de muziek van Curaçao

Randal Corsen brengt een ode aan de muziek van Curaçao, die door de eeuwen heen is beïnvloed door Afrikaanse, Europese, Noord-Amerikaanse, Latijns-Amerikaanse en Caraïbische culturen. Verwacht dus een bijzondere mengeling aan oorspronkelijke Antilliaanse stijlen als de tambú, maar ook op Chopin geïnspireerde liederen, jazz en swingende latin.

Instrumentaal of gezongen in het Papiamento, gespeeld op exotische traditionele instrumenten als wiri, chapi en bari, maar ook moderne als drums en elektrische gitaar, wordt het een aanstekelijke ode aan een prachtig eiland en meer dan een eeuw muziekgeschiedenis. Randal Corsen speelde meer dan eens voor de Koningin, kreeg in 2004 een Edison voor zijn cd Evolushón en stond in zomer 2008 op North Sea Jazz.

Randal Corsen & Friends: Latin & klassiek van Curacao
20:00 u zaal open, 21:30 u aanvang concert
€ 15,- entree

Randal Corsen – piano & zang | Arlette Koeijers – zang | Eric Calmes – bas | Rudy Emerenciana – kwarta, gitaren | Roël Calister – drums | Eric Brigitha – percussie

Locatie: Het Beauforthuis
Woudenbergseweg 70 – 3711 AB Austerlitz (bij Zeist)
tel 0343 – 49 18 58 (ma-vr 9.00 – 17.00)

Related Posts

Add Comment