Wereldomroep en NPS samen voor Antillen en Aruba

NPS en Radio Nederland Wereldomroep gaan redactioneel samenwerken voor de radioprogramma’s met nieuws over de Antillen, Aruba en Suriname. Beide redacties wisselen vanaf nu intensief onderwerpen, reportages en interviews uit. Bij de NPS komt dit ten goede van het multiculturele radioprogramma Dichtbij Nederland. De Wereldomroep gebruikt de inhoud voor de radio-uitzendingen van de Caribische redactie.

Suriname en de Antillen zijn een paar van de aandachtsgebieden die centraal staan in Dichtbij Nederland. De Wereldomroep zendt dagelijks een speciaal radioprogramma uit gericht op de Antillen, Aruba en Suriname. Waar de Wereldomroep al jaren een sterke positie heeft in de thuislanden, heeft de NPS een vertrouwde naam opgebouwd als informatiebron voor en over deze groep in Nederland.

Beide redacties gaan interviews en reportages uitwisselen, zo ook onderwerpen die daartoe kunnen leiden. De samenwerking is een begin. In de toekomst willen de omroepen ook redactioneel samenwerken m.b.t. nieuws en achtergronden vanuit China, de Arabische landen en Indonesië.

Dichtbij Nederland
Dichtbij Nederland (NPS) is een licht informatief programma op Radio 5. Het programma brengt nieuws vanuit de Antillen, Suriname, Turkije, Marokko, Indonesië en China en bericht daarnaast over Nederland en zijn verschillende culturen. Dichtbij Nederland is te beluisteren via Radio 5 op werkdagen van 22.00 tot 01.00 uur. Meer informatie staat op www.dichtbijnederland.nl.

Caribische redactie
De Caribische redactie van de Wereldomroep zendt verschillende radioprogramma’s uit voor de Nederlandse Antillen, Aruba en Suriname én vormt zo een brug tussen inwoners ter plaatse en hun gemeenschap in Nederland. De nieuws- en achtergrondprogramma’s zijn in het Nederlands, deels in het Papiaments en in het Sarnami. Meer informatie staat op www.caribiana.nl.

Related Posts

Add Comment