Antilliaanse schrijver geeft lintje terug

De Antilliaanse auteur Frank Martinus Arion gaat zijn koninklijk lintje teruggeven. Hij doet dit uit protest tegen het ,,rekolonisatieproces” waarmee Nederland volgens hem bezig is schrijft Nu.NL. Arion, wiens boek Dubbelspel in 2007 in een oplage van bijna een miljoen exemplaren gratis door Nederland werd verspreid, zei dat dinsdagochtend op Curaçao.

“We worden vernederd en beledigd en er is niemand in Nederland die het voor ons opneemt. Dan kunnen we beter niets meer met elkaar te maken hebben. Ik ben onzettend teleurgesteld in Nederland. We kunnen beter onafhankelijk worden” aldus de schrijver die in 1992 werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Related Posts

3 Comments

  1. curacaoleno
    December 22, 2008
  2. ruperto rumay
    December 27, 2008
  3. Ronald
    December 29, 2008

Add Comment