Chichiprijs toegekend aan Dita Martha

De Chichiprijs voor vrijwilligers in Antilliaanse of Arubaanse kring is dit jaar toegekend aan Dita Martha.Martha zet zich al jaren in als vrijwilliger bij het Steunpunt Antillianen en Arubanen Den Haag (STAAD). Zij is een van de drijvende krachten achter de ouderenclub, theatergroep en gymnastiekclub van STAAD. Ook presenteert zij voor STAAD elke donderdagavond haar eigen radioprogramma (De voorraadschuur).

Dita Martha kreeg de prijs afgelopen weekend op het jaarlijkse symposium van het Haags Antilliaans Arubaans Beraad. Chichi, de naam van de prijs, is op de Antillen de algemene aanduiding voor een oudste zus. De prijswinnaars zijn, volgens STAAD, in zekere zin ook een oudere zus, een vertrouwenspersoon. De prijs is een steen van een Antilliaans strand.

Related Posts

Add Comment