Curaçaose diva op Winternachten 2009

De grote zaal van het Theater aan het Spui in Den Haag is zaterdagavond 17 januari een uur lang het domein van de 39-jarige Izaline Calister. De Curaçaose diva heeft in opdracht van het festival Winternachten 2009 verhalen verzameld in de Nederlandse Antillen, Aruba, in Zuid-Afrika, Indonesië, Suriname en Nederland waar ze muziek bij componeerde.

De 64-jarige Curaçaoënaar Philip ‘Fifi’ Rademaker is een van de vier Caribische dichters die het in Dichters van het geheugen, het afsluitende programmaonderdeel van de Kleine Zaal van het Theater aan het Spui, hebben over hun geboortegrond, het land waarin zij wonen en over het land van hun voorouders.

In totaal telt het vierdaagse festival van 15 tot en met 18 januari meer dan veertig programma’s met tachtig schrijvers, denkers, filmmakers en musici van over de hele wereld.

Related Posts

Add Comment