Premier: “Antillen heeft sterke economie”

De Antillen kennen momenteel met een percentage van 10,3 de laagste werkloosheidscijfers in veertig jaar, aldus premier Emily de Jongh-Elhage woensdagavond in haar oudejaarsrede . Volgens haar zorgt de schuldenverlichting waaraan Nederland bijdraagt voor „een sterke gulden en een oplossing van schuldenproblematiek”.

In een wereld die lijdt onder de kredietcrisis en tegenvallende economische cijfers haalde de Antilliaanse premier Emily de Jongh-Elhage de florissante economische ontwikkelingen van de Antillen aan.

Volgens de premier is deze positieve ontwikkeling veroorzaakt „door een groeiend vertrouwen in onze gemeenschap, een vertrouwen dat het gevolg is van de afspraken die we in het traject van de bestuurlijke veranderingen hebben gemaakt”. Daarmee verwijst de premier naar de afspraken over de staatkundige verandering van de Antillen die zijn gemaakt met Nederland.

Related Posts

Add Comment