PVV’er wil anticorruptiebeweging op de Antillen

Hero Brinkman wil vanuit de Antilliaanse gemeenschap een beweging oprichten die de corruptie in de politiek van de eilanden bestrijdt. Het PVV-Tweede Kamerlid zei dat zondagochtend (lokale tijd) op Curaçao, meldt De Telegraaf. Brinkman is met een delegatie van Tweede Kamerleden voor een reeks werkbezoeken op Curaçao.

Maandag begint op Aruba het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK). Brinkman stond precies een jaar geleden op de Antillen in het middelpunt van de belangstelling door zijn uitspraken over de Antillen en Aruba als „corrupte boevennesten”. De POK-bijeenkomst ging toen wegens die uitlatingen niet door, schrijft de krant.

Brinkman heeft naar eigen zeggen sindsdien „duizenden mails gehad” van zowel Antillianen en Arubanen op de eilanden als in Nederland. Uit hun midden heeft het Kamerlid een groep mensen verzameld „die kritisch zijn over de huidige corrupte politici die aan de macht zijn”.

Related Posts

Add Comment