Eilanden willen geen ‘gelukzoekers’

Bonaire, Sint Eustatius en Saba, gaan op slot voor ‘economische vluchtelingen en gelukszoekers’ uit Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Er komt een strenge vestigingsverordening om iedereen buiten de deur te houden die de eilanden niet bevalt, meldt SpitsNieuws. Hiermee wil men ook voorkomen dat er een grote toeloop van Europese Nederlanders naar de eilanden plaatsvindt.

De eilanden werken nu juist keihard om het niveau van onderwijs, huisvesting en gezondheidszorg te verbeteren ‘en mogelijk zouden inwoners van de andere eilanden van mee willen profiteren’ is op Bonaire Web-Log te lezen.

Op de eilanden bestaat de angst dat ze ‘overlopen worden door gelukzoekers en een toevluchtsoord worden voor bewoners van de andere eilanden die bijvoorbeeld zonder werk zitten’.

Related Posts

Add Comment