Voorkeursactie op Antillen voor Mito Croes

Het CDA wil bij de aanstaande verkiezingen voor het Europees Parlement extra stemmen op Aruba en de Nederlandse Antillen zien te winnen. Nummer tien op dit weekeinde geopenbaarde kandidatenlijst van de christen-democraten is oud-gevolmachtigd minister voor Aruba, Mito Croes. Zijn partijgenoten op Aruba zijn vastbesloten een voorkeursactie voor hem te gaan voeren meldt het NRC Handelsblad.

“We hebben naar schatting 20.000 stemmen nodig om Croes in het Europees Parlement te krijgen. Dat moet lukken”, laat Mike Emans, aanvoerder van de aan het CDA gelieerde Arubaanse Volkspartij (AVP) vanaf het eiland, aan de krant weten.

Als gevolg van een wetswijziging mogen de in totaal 210.000 kiesgerechtigde Arubanen en Antillianen dit jaar voor het eerst meedoen aan de verkiezingen. Samen met Croes was Emans een van de mensen achter het ‘proefproces’ waarmee het stemrecht voor Aruba en de Antillen werd afgedwongen.

Related Posts

Add Comment