‘Naar een Antilliaanse oma wordt geluisterd’

jongeren2Audrey Hazel is moeder, oma en spil in de Antilliaanse gemeenschap in Rotterdam-Zuid. Het zijn mensen als zij die de stad nodig heeft om de Antillianen-problematiek het hoofd te bieden. Samen met stadsmarinier Jan de Kloet wil oma Hazel de Antilliaanse probleemjeugd te lijf gaan en wel met Antilliaanse trucjes en foefjes.

Hazel heeft een ijzersterk netwerk in de Antilliaanse gemeenschap. Volgens het Algemeen Dagblad zet ze zich al jarenlang in voor kansarmen en Antilliaanse kansarmen in het bijzonder. Ze kent welzijnswerkers, jongerenwerkers, mensen bij de deelgemeente, noem maar op. ,,Allemaal vernederlandste Antillianen. Maar we blijven Antilliaans.’’

Ze omschrijft zichzelf als ‘koppelpersoon’. ,,Ik heb de teugels in handen. Ook bij mijn eigen familie. Als mijn kleinkinderen op de Antillen iets hebben gedaan, weten ze dat ze in het weekend een telefoontje krijgen.’’ Hazel is het type waar stadsmarinier Jan de Kloet wat aan heeft. ,,Naar een oma wordt geluisterd, zelfs door het grootste gajes,’’ zegt De Kloet tegen de krant.

Related Posts

Add Comment