Levenslang voor moordenaar Marlies van der Kouwe

ryanp3Rayan Pieters (27) is dinsdag op Curaçao veroordeeld tot levenslang voor doodslag op de Nederlandse apothekersassistente Marlies van der Kouwe op Bonaire. Dat is conform de eis die de officier van justitie twee weken geleden uitsprak. De rechtbank acht moord niet bewezen, maar wel een zware vorm van doodslag.

Uit het bewijs blijkt niet dat Pieters heeft gehandeld na kalm beraad, aldus de rechter. Pieters heeft toegegeven dat hij de 24-jarige van der Kouwe heeft gewurgd, maar heeft de verkrachting steeds ontkend. Hij heeft gezegd dat hij de tas van de vrouw wilde stelen en dat hij haar daarom van haar fiets heeft getrokken. Toen zij zich verzette, zou hij haar hebben gewurgd. Wanneer zij precies is gestorven, is volgens de rechters niet vast te stellen.

Related Posts

Add Comment